​Stort udvalg af sten & skrifttyper

Specialdesign af unikke gravsten​

Medlem af Dansk Byggeri & Stenhuggerlauget

Gravsten og mindesten til gravsteder

​Hos Stenhugger Kriegbaum ApS har vi stor ekspertise med gravsten, begravelsessten og mindesten, som vi leverer på kirkegårde og begravelsespladser i blandt andet Randers, Aarhus og Ebeltoft. Vi benytter især granit og gnejs, fordi det er det mest velegnede materiale til gravsten og mindesten i vores nordiske klima.

Mindesten i granit, gnejs og natursten

Granit og gnejs modstår frost og barskt vejr, hvorved det kan fremstå med samme polerede eller jetbrændte ydre i årtier. 

Ru natursten er alligevel et alternativ. Ru natursten kommer fra de nordiske fjelde, men er bragt hertil i forbindelse med den sidste istid. De findes blandt andet i danske grusgrave og kræver blot en lettere forarbejdning, hvorpå de kan bruges som gravsten og mindesten. 

Natursten der bruges til gravsten kan både være en forarbejdet sten, der er helt ru og naturlig i formen, men det kan også være en typisk sten fra en grusgrav.

Efterskrifter på gravsten og begravelsessten

Gravsten og begravelsessten kan være en historiefortælling, der skaber mening for vores efterkommere. 80'erne og 90'erne var præget af, at mange valgte en ukendt grav eller en fællesgrav. 

Det var også populært med mindesten, hvor der var ganske få oplysninger. Det har ændret sig, da vi ikke vil være den historieløse generation, men gerne vil stå ved, hvad vi har bedrevet i livet, og hvor vi har gjort en forskel.

Derfor har mange moderne gravsten og begravelsessten efterskrifter, personlige symboler eller anden dekoration. Det kan også være et porcelænsfoto. Efterskriften bør betyde noget for de efterladte, og man kan vælge en af de hyppigt anvendte tekster, eller man kan tilføje sin personlige kommentar til mindestenen.

En efterskrift som "Sov sødt lille Tobias" eller "Tak for alt kære mor" er måske en kærlighedserklæring, der bliver ved med at være meningsfuld, når man besøger gravstedet. Det er med andre ord vigtigt, at teksten giver gode minder, for det er minderne, der skal bevares.

Få en snak om dine ønsker til mindesten

Kontakt Stenhugger Kriegbaum ApS på telefon 86 42 23 10 eller stenhuggerkriegbaum@gmail.com for flere oplysninger om gravsten og mindesten på gravsteder og kirkegårde. 

Se også galleriet herunder og bliv inspireret af de flotte mindesten. Du er naturligvis også velkommen til at kigge forbi stenhuggeriet og se det store udvalg af gravsten på pladsen. Find vej til os her.

Skal vi kontakte dig?​

Udfyld kontaktformularen nedenfor, så vil vi vende tilbage hurtigst muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 13 anmeldelser på Facebook

Åbningstider:

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lørdag

08:00 - 17:00​

​08:00 - 17:00​

08:00 - 17:00​

08:00 - 17:00​

08:00 - 17:00​

09:00 - 12:00​

Stenhugger Kriegbaum ApS

Adresse:

Dronningborg Boulevard 1,
​8930 Randers NØ


​CVR: 30550382

Kontaktoplysninger

​​Telefon: 

86 42 23 10

E-mail:

stenhuggerkriegbaum@gmail.com